Tüp Bebek Nedir ?

 

Tüp bebek Bilimsel olarak "in vitro fertilizasyon" (IVF) olarak da adlandırılan bir üreme yöntemidir. Tüp bebek, doğal yollarla gebe kalamayan çiftlere yardımcı olmak için bireysel olarak kişiye özel yöntemler ile kullanılan bir tedavi seçeneğidir. Tüp bebek tedavisi için ideal yaş aralığı 20'li ve 30'lu yaş aralıklarıdır. Ancak, 35 yaş üstü kadınlar ve ileri yaş erkekler de tedaviye başvurabilirler. Her durumda, çiftin durumu dikkatlice değerlendirilmeli ve bir üreme uzmanı hekimlerimiz ile görüşülerek tedavi seçenekleri konusunda bireysel bir plan oluşturulmalıdır.

Tüp Bebek Merkezimizde konusunda uzman hekimler tarafından en karmaşık tedaviler ile birlikte, en basit veya temel tedavi seçeneklerini de hastalarımıza sunuyoruz. Kişiye yönelik tedaviyi hedefleyen Tüp Bebek Merkezi en uygun tedavi seçeneğine misafirleriyle birlikte karar vermektedir. İlk görüşmeyi takiben infertilite sebebine yönelik olarak ovulasyon indüksiyonu (ilaçlarla yumurtlamanın düzenlenmesi), cerrahi müdahale, intrauterin inseminasyon (aşılama) ya da IVF-ICSI (tüp bebek –mikroenjeksiyon) tedavisini önerilebiliyoruz. Tüp Bebek Merkezimizde kısırlıkla ilgili her türlü teşhis ve tedavi yanında çiftlere uzman psikolog tarafından psikolojik destekte verilmektedir.

Tüp bebek tedavisinde kullandığımız yöntemler ;

 

Klasik IVF (In Vitro Fertilizasyon)

ICSI (Intracytoplasmic Sperm Injection)

IMSI (Intracytoplasmic Morphologically Selected Sperm Injection)

PICSI (Physiological Intra-Cytoplasmic Sperm Injection)

AH (Assisted Hatching)

PGT (Preimplantation Genetic Testing)

PGD (Preimplantation Genetic Diagnosis)

Embriyo Dondurma (Embryo Cryopreservation)

Embriyo Transferi

IUI (Intrauterine Insemination)

Donor Sperm veya Donor Yumurta kullanımı

Surrogacy (Taşıyıcı Anne Yöntemi)

 

Bu yöntemler, tüp bebek tedavisinde kullanılan çeşitli prosedür ve tekniklerdir. Hangi yöntemlerin uygulanacağı, çiftin durumuna, sağlık geçmişine ve tedavinin amaçlarına bağlı olarak belirlenmektedir. Tüp Bebek Kliniğimizde uzman hekimler tarafından çiftin durumuna özgü olarak en uygun yöntemler seçilerek uygulanır.

 

Yeni Bir Hayata ‘Merhaba’ Diyen Minik Bir Ses, Kocaman Bir Umut ve Mucizelere..

×