Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi, ense üzerinde iki kulak arasındaki ve kulakların hemen üstünde dökülmemeye kodlanmış bölgeden alınan saç köklerinin dökülmenin olduğu bölgelere uygun tekniklerle nakledilmesi işlemidir.

Saç Ekiminde Anestezi Yapılır mı?
Saç ekimi saç dökülme şikâyeti yaşayan hastaların yüzde 85’inin sorununu tek seans ile çözen cerrahi bir işlemdir. Lokal anestezi altında yapılır. Hastanın uyanık olduğu ama ağrı hissetmediği saç ekiminde en güvenilir anestezi yöntemidir
 
Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Önce donör sahadan maksimum sayıda greft alınır. Ardından alınan kökler özel bir PRP solüsyonun içinde bekletilirken köklerinin içine ekileceği kanallar açılır. Son işlem olarak da kökler kanalların içine nakledilir ve işlem bitmiş olur.

Saç Ekimi HR SYSTEMS Kriterlerine Göre Yapılır?
Saç ekimi HR SYSTEMS Kriterleri’ne göre yapılır. Bu kriterler ideal bir saç ekimi için uyulması gereken bütün koşulların bütünüdür. Hastaya HR SYSTEMS Kriterleri baz alınarak maksimum sayıdaki greft, doktorlar ve saç ekimi uzmanı yardımcı sağlık personelleri tarafından 4-5 saat gibi bir sürede nakledilir.

Saç Ekimi Doğal Görünüm Hedefler
Saçların operasyondan sonra doğal görünmesi özellikle hastaların önemsediği bir konudur. Bunun sağlanması büyük ölçüde ön saç çizgisi, planlama ve kanal açma işlemlerinin mutlaka doktor tarafından yapılmasına bağlıdır. Diğer hizmetler de mutlaka uzman yardımcı sağlık personeli tarafından yapılmalı ve doktorun sıkı denetiminde olmalıdır. 

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?
Saç ekimi, yapılacak bölgenin büyüklüğü, cilt ve saç yapısı, uygulanacak tekniğe bağlı olarak değişmekle birlikte, yaklaşık olarak 4–6 saat arası süren bir işlemdir.

Saç Ekimi Acıtır mı?
Saç ekimi operasyonu lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için kesinlikle ağrı ya da acı hissedilmeyen bir işlemdir.

Ekilen Saçlar Kaçıncı Ayda Çıkar?
Greftlerin (saç kümesi) hazırlanması, bekletildiği koşullar ve doğru tekniğin uygulanması sonucu direkt etkileyen faktörler olup, yerine getirildiği takdirde sonuç %100’e yakın başarılıdır. Operasyon tarihinden 3 ay sonra saçların çıkmaya başladığı gözle görülmeye başlanır. 6 ay içinde saçların yarısından fazlası çıkmaya başlamıştır. Sürecin kendini tamamlaması yaklaşık 1 yıldır.

Saç Ekimi Sonrası Ne Zaman Dışarı Çıkılır?
Operasyondan sonra dışarıya çıkmanızı engelleyecek bir durum yoktur. İlk 2–3 gün minik minik pembe noktacıklar görülüp, bunlar yavaş yavaş solmaya başlayacak ve bir hafta içinde normal haline döneceklerdir. Saç ekimi gündelik hayattan hastayı alıkoyan bir operasyon değildir.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?
Bu bilgiler ön görüşme esnasında aklınızda en ufak soru işareti kalmayacak şekilde anlatılacaktır. Ayrıca aklınıza gelmeyen birçok sorunun yanıtı hem size sözlü olarak anlatılacak hem de yazılı olarak dosya şeklinde verilecektir. 

Saç Ekiminden Sonra Saç Dökülür mü?
Ekilen saçlar dökülmez. Çünkü ekilen saçlar dökülmemeye kodlanmış bölgeden alınıp, bu özelliğini yeni ekilen bölgede de devam ettirir.

Saç Ekimini Kim Yapar?
Saç ekimi, medikal estetik uzmanları, dermatologlar ve plastik cerrahi uzmanları tarafından hastanelerde veya cerrahi tıp merkezlerinde yapılmalıdır. Ancak doktorun haricindeki yardımcı sağlık personelinin de çok tecrübeli olması gerektiği akılda tutulmalıdır. 

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?
Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE)
Kesi yapmaya gerek kalmadan saç tellerinin kökleriyle birlikte tek tek alınması esasına dayanır. Bu sebeple dikiş atmaya gerek kalmaz. Daha kolay ve konforlu olan bu teknikle günümüzde iyi hastane ve kliniklerde 4000 greft yani yaklaşık 9000 ile 10000 arasında saç telinin tek seansta nakledilmesi mümkün hale gelmiştir.
 
Maxi Graft FUE
Maxi Graft Fue greft ihtiyacı çok yüksek olan hastaları uygulanır. Hastaya 3500 – 5500 arası saç kökü nakli gerçekleştirilebilir. Bu da pratikte ortalama 10.000 saç teline denk gelir. İşlem diğer tekniklerden ortalama 1 saat daha uzun sürer.
 
DHI (Choi) FUE
Donör saçlar özel bir alet yardımıyla tek tek toplanarak ihtiyaç duyulan yere nakledilir. Özel kalemler yardımıyla kanallar açılırken aynı anda ekim da yapılır. Ekim alanındaki saçlarda kısaltmaya gerek duyulmaz.
 
High Volume FUE
High Volume FUE daha çok seyrek saçlı hastalar tarafından tercih edilir. Mevcut saçların arasına kanallar açılarak yeni kökler nakil yapılır. Greft sayısı ihtiyaca göre belirlenir. Tüm uygulama tek seansta biter.
 
Fibrocell Plus FUE
Saç ekimi sırasında kök hücre desteği de alınır. Operasyon öncesi kulak üstünden alınan doku özel laboratuvarlarda kök hücrelerine ayrıştırılarak çoğaltılır, operasyon günü saçlı deriye enjekte edilir. Bu sayede saç ekiminin başarısı da artar.
 
No Shave FUE
Daha çok kadınlar ve saçlarını kısaltmak istemeyen erkekler tarafından tercih edilen No Shave FUE Yöntemi’nde donör bölgede bir pençede açılarak toplanan kökler ihtiyaç duyulan bölgeye saçlar kısaltılmadan nakledilir.
 
Sakal, Bıyık ve Kaş Ekimi
Sakal, bıyık, kaş, yara izlerine de ekim gerçekleştirilir. Bu yöntemi daha çok sakal bıyık veya kaşlarının seyrek olmasından muzdarip hastalar tercih eder.

×