Böbrek Check Up

Böbrek Kontrolü Nasıl Yapılır?
Böbrek hastalığı erken saptanırsa sıklıkla önlenebilir veya ilerlemesi geciktirilebilir. Ancak farkındalığın düşük olması, erken tanıyı geciktirip böbrek yetmezliğine neden olarak yaşam kalitesini bozabilir. Check up Kliniğimizde şeker ve hipertansiyon hastaları için yapılan “Böbrek Check up” böbrek hasarı teşhis edilerek uygulanacak tedaviler sayesinde düzeltilebilir.

Şeker Hastalığı Böbrekleri Nasıl Etkiler?
Kronik böbrek yetmezliğinin en sık rastlanılan nedeni şeker hastalığıdır. Son dönem böbrek yetmezliğinin yaklaşık %40’ından sorumludur. Oldukça sinsi seyirlidir. Hastalığın en erken bulgusu idrarda protein kaçağıdır. Yüksek miktarlara ulaşmış protein kaçakları idrar yaparken gözlemlenen köpürme ile fark edilebilir. Buna karşın erken evrede yapılacak hassas tetkikler ile böbrek hasarının teşhis edilmesi, uygulanacak tedaviler sayesinde düzeltilebilir bir durumdur.
 
Yüksek Tansiyon Böbrekleri Nasıl Etkiler?
Kronik böbrek yetmezliğinin ikinci sıradaki nedeni %30 ile hipertansiyondur. Kan basıncındaki yükseklik olarak tanımlanan hipertansiyonda böbrek hasarı, başlangıçta daha böbrek fonksiyonlarını bozmadan evvel idrarda protein kaçağı idrarda kan görülmesi gibi bulgular kendini gösterir. Kontrol altında olmayan sürekli kan basıncı yükseklikleri, böbrek hasarı için daha yüksek bir risk oluşturur. Erken teşhis böbrek hasarının ilerlemesini önlemede altın standarttır.

×